TRACTAMENTS FISIOTERÀPIA

Dolors múscul-esquelètics:

Els dolors múscul-esquelètics són trastorns relacionats amb els músculs, ossos, articulacions, lligaments i altres components del sistema múscul-esquelètic. Primer es farà una avaluació Inicial per comprendre la naturalesa del dolor i identificar les possibles causes, després es tractarà de la manera que es cregui convenient ja pot ser en massatges, manipulacions articulars, estiraments, punció seca, electròlisis percutània terapèutica, discriminació de la sensibilitat, control motor o amb programes d’exercicis específics per abordar les limitacions funcionals i millorar la força. En definitiva, millorar la salut.

Rehabilitacions post-operatòries i pre-operatoris:

La fisioteràpia és una part crucial i imprescindible en el procés de rehabilitació de qualsevol cirurgia o patologia musculoesquelètica. Sempre respectant els processos de curació, la tolerància al dolor de cada pacient i tenint en compte on pot arribar cadascú amb les escales subjectives del dolor i la fatiga. Tant abans com després d’una intervenció quirúrgica. Les fases de rehabilitació preoperatòria i postoperatòria tenen objectius diferents, però ambdós busquen millorar la condició física del pacient i facilitar una recuperació més ràpida, efectiva i a poder ser amb el mínim dolor possible. Per a aquests casos tenim els bons de 5 i 10 sessions perquè sigui més econòmica la teva rehabilitació.

Teràpia manual:

És una modalitat de tractament que utilitza les mans del fisioterapeuta per avaluació, diagnòstic i tractament de diversos trastorns musculoesquelètics. Aquesta tècnica implica l’ús de moviments amb les mans, pressions, traccions i altres tècniques manuals per millorar la mobilitat articular, alleujar el dolor, reduir la rigidesa muscular i millorar la funció general del sistema múscul-esquelètic. Alguns exemples poden ser el massatge terapèutic, manipulació articular, mobilitzacions articulars, estiraments musculars, etc. 

Fuetades cervicals:

Es refereixen a una lesió al coll que generalment passa com a resultat d’un moviment brusc cap endavant i cap enrere, però també pot passar en altres contextos en què hi ha un impacte sobtat que afecta el cap i el coll.(canviar foto es veu molt blava). Normalment, aquest problema sol cursar amb dolor a l’inici, on els objectius principals són la disminució del dolor. Seguidament, hem de millorar la mobilitat sempre que les estructures afectades ho tolerin. Com a objectiu transversal tindrem el de guanyar força de la musculatura afectada. 

Diatèrmia:

La diatèrmia és una teràpia física que utilitza ones electromagnètiques (de radiofreqüència) aquest corrent quan entra al nostre cos provoca una despolarització i repolarització de les membranes de les nostres cèl·lules, de forma ràpida. Aquest mecanisme ajudar que l’intercanvi de substàncies sigui més ràpid i efectiu. Fent d’aquesta forma un efecte drenant, amb l’estimulació de la circulació sanguínia, per a problemes amb grans inflamacions. També s’ha vist que és capaç d’estimular aquelles cèl·lules mare especialitzades de cada teixit. Que normalment haurien d’actuar d’ofici davant una lesió per la reparació efectiva, però que algun cop podem necessitar l’ajuda d’aquest aparell per tal de mirar d’escurçar terminis de recuperació. S’ha vist que ens pots ajudar a relaxar els teixits musculars, millorar la flexibilitat i alleugerar el dolor. 

Electroteràpia:

L’electroteràpia fa servir corrents elèctrics amb finalitats terapèutiques. Com l’estimulació muscular per la millora de la força, per tal de millorar el dolor, i ajudar a la reinnervació dels nervis.

Magnetoteràpia:

Aquest aparell utilitza camps magnètics per tractar diversos problemes de salut, dins de la medicina i fisioteràpia. Es fa servir sobretot per ajudar a consolidar fractures òssies, edemes d’ocis i fractures per estrès, gràcies a la seva gran capacitat de promoure la regeneració dels teixits. També ajuda a alleujar el dolor i reduir la inflamació. La durada de cada sessió és d’1h aprox. 

Pressoteràpia:

Durant aquestes sessions d’1h aprox., s’apliquen dispositius especials que exerceixen pressió controlada a diferents parts del cos, generalment cames o braços. Són utilitzades per millorar la circulació sanguínia i limfàtica, així com per reduir la retenció de líquids. També s’usen per a millorar la recuperació muscular en l’àmbit esportiu. 

Punció seca:

És una tècnica en la qual s’utilitzen agulles fines per estimular punts específics de teixits musculoesquelètics. Aquesta tècnica es basa en la idea de normalitzar l’activitat elèctrica, reduir la tensió muscular i millorar la funció del teixit. Es fa servir per tractar punts de gatell (la gent coneix vulgarment com a «contractures»). 

Neuromodulació:

Es refereix a una tècnica invasiva, destinades a influir en la funció del sistema nerviós per aconseguir canvis en la percepció del dolor i altres respostes neurofisiològiques, com la millora de la sensibilitat i la força, propiocepció, etc. 

Neurodinàmica:

És una tècnica que se centra en la gestió de les tensions nervioses i la millora de la mobilitat nerviosa. D’aquesta forma som capaços de provocar canvis neurofisiològics, com la millora de la sensibilitat, dolor, etc. 

Electròlisis percutànea terapèutiva:

És una tècnica en què s’utilitza una agulla fina connectada a un corrent elèctric galvànica per aconseguir diversos efectes fisiològics. Aquesta tècnica s’utilitza sobretot per al tractament de les tendinopaties i bursitis associades, per tal de millorar el dolor i estimular la regeneració del tendó afectat. També es pot utilitzar per a la reabsorció de líquids en ruptures muscular prou grans. 

Ecografia múscul-esquelètica en fisioteràpia:

És una tècnica d’imatge mèdica que utilitza ones sonores d’alta freqüència per crear imatges en temps real de les estructures múscul-esquelètiques del cos. Els seus beneficis són tenir imatges en temps real, d’aquesta forma es permet fer una valoració funcional i dinàmica de com actuen els nostres teixits (tècnica rusi). Té moltes coses positives aquesta tècnica com: no fa servir radiació, té una alta resolució, és dinàmica i ens permet detectar líquids a través d’ella. És una tècnica més que podem utilitzar quan creiem que es pot aportar valor a la fisioteràpia i ens ajuda a complementar l’exploració funcional dels nostres pacients. D’aquesta forma també podem derivar en millor criteri quan és necessari als especialistes. 

Trastorns de l’ATM:

Els trastorns de l’articulació temporomandibular (ATM) és l’articulació que connecta la mandíbula amb el crani. Aquesta articulació és essencial per a moltes de les activitats diàries, com ara mastegar, parlar i badallar. Els trastorns de l’ATM poden involucrar dolor, limitacions de moviment i dolor al cap, migranyes, etc.

Rehabilitació al camp de l’esport:

És un procés integral dissenyat per ajudar els atletes a recuperar-se de lesions, millorar el seu rendiment i reincorporar-se de manera segura a les seves activitats esportives. Aquest procés es realitza sota la supervisió de fisioterapeutes. Els principals objectius de la rehabilitació esportiva inclouen la recuperació física, recuperació funcional, millora del rendiment, prevenció de reincidències i la reincorporació segura. 

Exercici físic per a la salut:

Es refereix a l’activitat física realitzada amb l’objectiu de mantenir o millorar la condició física i mental d’una persona, amb patologia que ha de ser tractat per un fisioterapeuta. Aquest tipus d’exercici és fonamental per prevenir i tractar diverses malalties i mantenir un estil de vida saludable. Els seus beneficis són, millora de la condició cardiovascular, control del pes, fortalesa els músculs i ossos, millora de la salut mental, millora de la flexibilitat i la coordinació, reducció del risc de malalties cròniques i la millora de la son. 

Ir al contenido